Jordbær med granita av cantaloupemelon

Friske jordbær med granita av cantaloupemelon og lime byr på en spennende kombinasjon av sødme og friskhet.

60+ min
Middels
Jordbær med granita av cantaloupemelon

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær kjøttet ut av melonen og fjern steiner. Lag lake ved å koke opp vann og sukker.
    2. 2
      Riv i limeskall fra den ene limen og press i saften fra begge. Del vaniljestangen på langs og legg i den kokende laken. Sett til side og avkjøl.
    3. 3
      Legg melonbitene i en blender, hell over den avkjølte laken og bland sammen til most, men ikke helt glatt, konsistens.
    4. 4
      Hell blandingen over i en bred form, og sett den i fryseren i 4-5 timer til den er gjennomfrossen.
    5. 5
      Rens og fordel jordbærene i fire skåler. Ta ut formen av fryseren og raspe granita over jordbærene med en gaffel.
    6. 6
      Lag en pyramideform med granitaen og kvern litt pepper over toppen. Server straks!