Jordbær med granita av cantaloupemelon

Friske jordbær med granita av cantaloupemelon og lime byr på en spennende kombinasjon av sødme og friskhet.

Ingredienser

  • Ca. 1 kg jordbær
  • 1 cantaloupemelon
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2 lime
  • 1 vaniljestang
  • Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet ut av melonen og fjern steiner. Lag lake ved å koke opp vann og sukker.
  2. Riv i limeskall fra den ene limen og press i saften fra begge. Del vaniljestangen på langs og legg i den kokende laken. Sett til side og avkjøl.
  3. Legg melonbitene i en blender, hell over den avkjølte laken og bland sammen til most, men ikke helt glatt, konsistens.
  4. Hell blandingen over i en bred form, og sett den i fryseren i 4-5 timer til den er gjennomfrossen.
  5. Rens og fordel jordbærene i fire skåler. Ta ut formen av fryseren og raspe granita over jordbærene med en gaffel.
  6. Lag en pyramideform med granitaen og kvern litt pepper over toppen. Server straks!