Julerullekake

Rullekake er en klassiker som gjerne kan hentes frem fra glemselen. Prøv denne julerullekaken.

Over 60 min
Middels
Julerullekake
Tips!

Dersom du ønsker å toppe kaken mer kan du strø over grovhakkede, brente mandler eller valnøtter.

Slik gjør du

  1. Julerullekake

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Smelt smøret og avkjøl det til romtemperatur. Dekk en langpanne med bakepapir, smør det med litt smør og dryss over melis.
    3. 3
      Bland sammen mel, Maizena og krydder i en bolle. I en annen pisker du egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.
    4. 4
      Sikt og vend melblandingen i eggedosisen. Deretter vender du smøret inn i deigen.
    5. 5
      Hell deigen i langpannen og fordel den jevnt utover. Stek kaken i 10-15 minutter, til kantene begynner å slippe og kaken er fast.
    6. 6
      Legg et rent kjøkkenhåndle utover benken, strø over med melis og velt kaken forsiktig oppå. Fjern bakepapiret – det løsner ekstra lett dersom du smører litt kaldt vann på.
    7. 7
      Legg den fortsatt varme langpannen over kaken som et lokk og la kaken avkjøles helt.
    8. 8
      Pisk sammen ingrediensene til ostekremen til den er luftig og hvit. Smør kremen jevnt utover kaken og rull den forsiktig sammen fra kortsiden ved hjelp av kjøkkenhåndklet.
    9. 9
      Legg den på et serveringsfat med skjøten ned. Dryss over melis og server den i skiver.

Lignende oppskrifter