Julerullekake
Rullekake er en klassiker som gjerne kan hentes frem fra glemselen. Prøv denne julerullekaken.
Over 60 min
MiddelsTips!
Dersom du ønsker å toppe kaken mer kan du strø over grovhakkede, brente mandler eller valnøtter.
Slik gjør du
Julerullekake
- 1Forvarm ovnen til 180 grader.
- 2Smelt smøret og avkjøl det til romtemperatur. Dekk en langpanne med bakepapir, smør det med litt smør og dryss over melis.
- 3Bland sammen mel, Maizena og krydder i en bolle. I en annen pisker du egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.
- 4Sikt og vend melblandingen i eggedosisen. Deretter vender du smøret inn i deigen.
- 5Hell deigen i langpannen og fordel den jevnt utover. Stek kaken i 10-15 minutter, til kantene begynner å slippe og kaken er fast.
- 6Legg et rent kjøkkenhåndle utover benken, strø over med melis og velt kaken forsiktig oppå. Fjern bakepapiret – det løsner ekstra lett dersom du smører litt kaldt vann på.
- 7Legg den fortsatt varme langpannen over kaken som et lokk og la kaken avkjøles helt.
- 8Pisk sammen ingrediensene til ostekremen til den er luftig og hvit. Smør kremen jevnt utover kaken og rull den forsiktig sammen fra kortsiden ved hjelp av kjøkkenhåndklet.
- 9Legg den på et serveringsfat med skjøten ned. Dryss over melis og server den i skiver.
- 1