Julerullekake
Rullekake er en klassiker som gjerne kan hentes frem fra glemselen. Prøv denne julerullekaken.
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Smelt smøret og avkjøl det til romtemperatur. Dekk en langpanne med bakepapir, smør det med litt smør og dryss over melis.
-
Bland sammen mel, Maizena og krydder i en bolle. I en annen pisker du egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.
-
Sikt og vend melblandingen i eggedosisen. Deretter vender du smøret inn i deigen.
-
Hell deigen i langpannen og fordel den jevnt utover. Stek kaken i 10-15 minutter, til kantene begynner å slippe og kaken er fast.
-
Legg et rent kjøkkenhåndle utover benken, strø over med melis og velt kaken forsiktig oppå. Fjern bakepapiret – det løsner ekstra lett dersom du smører litt kaldt vann på.
-
Legg den fortsatt varme langpannen over kaken som et lokk og la kaken avkjøles helt.
-
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen til den er luftig og hvit. Smør kremen jevnt utover kaken og rull den forsiktig sammen fra kortsiden ved hjelp av kjøkkenhåndklet.
-
Legg den på et serveringsfat med skjøten ned. Dryss over melis og server den i skiver.