Karamelliserte pærer med deilig krydder

Supergode pærer med karamell, vanilje, kanel og stjerneanis!

Ingredienser

Karamelliserte pærer med deilig krydder

  • 10 stk Pærer
  • 450 g Sukker
  • 1 l Vann
  • 2 stk Kanelstenger
  • 1 stk Vaniljestang, splittet på langs
  • 6 stk Nellikspiker
  • 1 ts Pepper, hele korn

Slik gjør du

  1. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Rens bort det meste av kjernehuset fra undersiden.
  2. Finn frem en tykkbunnet kjele og smelt sukkeret til gyllen karamell.
  3. Ha i kanel, vaniljestang, nellikspiker, sort pepper og stjerneanis. Nyt den herlige lukten av krydderet.
  4. Hell over pærene og dekk til med bakepapir. La pærene trekke/småputre i laken til de er godt møre, ca. 25 minutter.
  5. Avkjøl pærene og server med deilig vaniljeis og varm sjokoladesaus. Du kan også koke inn kryddersirupen og bruke som saus til pærene eller andre juledesserter.