Karamellpudding

Over 60 min
Middels
Karamellpudding

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 120 grader
      Smelt 2 dl sukker i en gryte og rør til du får en tykk karamell.
      Hell det over i en stor brødform, eller to mindre.
    2. 2
      Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut frøene med en
      kniv. Kok opp melk, fløte, 4 ss sukker og vaniljefrø. Avkjøl.
      Pisk sammen eggene og tilsett den avkjølte melkeblandingen
      under omrøring.
    3. 3
      Ha blandingen over i brødformene som nå er fylt med karamell.
      Sett formene i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formene. Stek i ovnen i ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv.
      For å sjekke at den er stiv, trykk forsiktig med baksiden av en skje. Er den fast, så er den ferdig. Snu over på et serveringsfat og server.