Kardemommeis med aprikoskompott og pistasjnøtter

Hjemmelaget kardemommeis er den perfekte avslutningen på måltidet.

20-40 min
Middels
Kardemommeis med aprikoskompott og pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Kardemommeis

    1. 1
      Brun smør i en stekepanne på middels til høy varme, ca. 10 minutter, og avkjøl det.
    2. 2
      Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Hell smøret i miksen i en tynn stråle sammen med saltet og kardemommen.
    3. 3
      Pisk fløten til krem i en annen bolle og vend eggedosisen inn i kremen. Pisk eggehvitene stive (husk å rengjøre bollen helt for fett) og vend til slutt inn i miksen.
    4. 4
      Hell isblandingen over i en brødform dekket med plastfolie. Dekk den til med plast og frys den i 8 timer.
  2. Aprikoskompott

    1. 1
      Bland grovhakket aprikos, timianblader, vann og honning i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap i frøene og legg i stangen. Gi blandingen et oppkok og la den småkoke i ca. 15 minutter.
    2. 2
      Fjern vaniljestangen og kjør kompotten grovt sammen med en stavmikser. La den småputre i 5 minutter til før du avkjøler den helt.
  3. Til servering

    1. 1
      Server isen toppet med aprikoskompott, litt ekstra timianblader og grovhakkede nøtter.

Lignende oppskrifter