Lune dadler og mandler i krydret appelsinsirup

Passer perfekt på ostebrettet, til tapas eller som søt snacks!

Ingredienser

Lune dadler og mandler i krydret appelsinsirup

  • 12 stk tørkede dadler
  • 1,5 dl mandler
  • 1 dl god olivenolje
  • 0,5 stk appelsin
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk kanelstang
  • 0,5 ts chilipulver
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Riv dadlene i to og legg dem i en liten ildfast form sammen med mandlene. Hell i oljen.
  2. Skjær skallet av appelsinen med en potetskreller og legg det i sammen med rosmarinen. Gi kanelstangen et slag så den deler seg litt og legg den i. Klem i appelsinsaften. Strø over chilipulver og en god klype salt.
  3. Bak blandingen i ovnen i ca. 40 minutter til nøttene er sprø og dadlene har blitt litt seige. Server i formen.