Pannekaker med ovnsbakte epleskiver og pinjekjernesirup

Alle elsker pannekaker. Prøv denne varianten med eple og pinjekjernesirup.

Ingredienser

Pannekaker

  • 3 ss Smør, pluss ekstra til steking
  • 3 stk Egg
  • 3 dl Hvetemel
  • 6 dl Melk
  • 0,5 ts Salt

Epler og pinjekjernesirup

  • 3 stk Epler
  • 3 ss Olivenolje
  • 4 ss Honning
  • 1 stk Lime
  • 1 dl Ristede pinjekjerner
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 1 ts Vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og legg det i en blender (bruk ev. stavmikser) med resten av ingrediensene. Kjør det sammen til du har en helt jevn og klumpfri røre.
  2. Smelt litt smør i en stekepanne over middels høy varme. Hell i en øse med røre så den akkurat dekker bunnen når du tilter på pannen.
  3. Stek pannekaken til den slipper pannen, snu den og stek den ferdig. Gjenta med resten av røren.
  4. Server pannekakene toppet med ovnsbakte epler og pinjekjernesirup.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader.
  6. Del eplene i fire, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over 2 ss olje og vend dem godt inn. Spre dem godt utover og bak i ca. 20 minutter, til de har blitt gylne.
  7. Varm opp 1 ss olje, honning og limesaft i en liten kjele og la det småputre til blandingen har tyknet litt. Rør inn pinjekjerner, salt og vaniljesukker og fjern den fra varmen.