Pepperkakeis

Det er ikke vanskelig å lage en egen iskake til dessert.

Ingredienser

Pepperkakeis

  • 150 g Pepperkaker
  • 2 l Vaniljeiskrem
  • Flaksalt
  • Frosne bær til servering

Slik gjør du

  1. Kjør pepperkakene til fine smuler i en foodprosessor og legg dem til side.
  2. Legg 1/3 av iskremen i foodprosessoren, gjerne i mindre biter, og kjør den til den er myk og jevn.
  3. Kle en 2 liters brødform med plastfolie – så mye at du har et overheng på sidene som kan dekke over isen når den er ferdig. Fordel iskremen utover bunnen med en smørekniv eller en slikkepott. Strø over halvparten av smulene så all isen er dekket og dryss over en klype salt.
  4. Kjør neste 1/3 med is myk og fordel den forsiktig over pepperkakesmulene. Pass på at du ikke drar smulene rundt, men prøver å klemme isen ned og rundt til alt er dekket. Gjenta en siste gang med smuler og iskrem.
  5. Brett plastfolien forsiktig over isen og plasser formen i fryseren i minst 2 timer, til den blir hard igjen. Server isen skåret i pene skiver, gjerne med bær til.