Smørdeigsflarn med vaniljekrem og jordbær

Smørdeigsflarn med vaniljekrem og jordbær

Denne oppskriften gir deg virkelig en smak av sommer.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Krem

  1. Start med kremen ved å koke opp melk med splittet vaniljestang, sett til side. Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
  2. Tilsett halvparten av den varme melken i eggeplommene, rør om. Hell alt tilbake i kjelen og visp til du får en tykk krem. Kremen skal koke, men med små bobler!
  3. Ha kremen over i en bolle, la den bli kald og bland i eventuelt litt rom og til slutt lett pisket fløte.

Flarn

  1. For å lage flarn setter du ovnen på 250 grader. Skjær butterdeigen i fire kvadratiske biter, ved å dele deigen i to.
  2. Skjær bånd av resten av butterdeigen og lag tynne kanter rundt firkantene for å få en høy kant. Lim dem med litt eggeplomme. Prikk i bunnen med en gaffel. Pensle med eggeplommer.
  3. Bak i 10 minutter til flarnene er gyllenbrune. Ta ut og la dem kjølne, fordel vaniljekremen og legg jordbær på toppen.