Smørdeigsflarn med vaniljekrem og jordbær
Denne oppskriften gir deg virkelig en smak av sommer.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Krem
- Start med kremen ved å koke opp melk med splittet vaniljestang, sett til side. Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
- Tilsett halvparten av den varme melken i eggeplommene, rør om. Hell alt tilbake i kjelen og visp til du får en tykk krem. Kremen skal koke, men med små bobler!
- Ha kremen over i en bolle, la den bli kald og bland i eventuelt litt rom og til slutt lett pisket fløte.
Flarn
- For å lage flarn setter du ovnen på 250 grader. Skjær butterdeigen i fire kvadratiske biter, ved å dele deigen i to.
- Skjær bånd av resten av butterdeigen og lag tynne kanter rundt firkantene for å få en høy kant. Lim dem med litt eggeplomme. Prikk i bunnen med en gaffel. Pensle med eggeplommer.
- Bak i 10 minutter til flarnene er gyllenbrune. Ta ut og la dem kjølne, fordel vaniljekremen og legg jordbær på toppen.