Ingredienser
Sukkerbrød
-
5
stk
Egg
-
120
g
Sukker
-
250
g
Hvetemel
-
1
ts
Vaniljesukker
-
1
ts
Bakepulver
Gløgg og appelsinkrem
-
1
stk
Appelsin
-
1
dl
Gløgg
-
5
ss
Vann
-
3,5
dl
Kremfløte
-
1
ss
Sukker
Sjokoladekrem
-
1,5
dl
Kremfløte
-
100
g
Mørk sjokolade
Topping
-
2
stk
Appelsiner
-
1
ss
Revet appelsinskall
-
0,25 ts Kanel
Slik gjør du
-
Varm ovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Dekk bunnen av en 24 cm stor springform med bakepapir og hell i røren. (Ikke smør kantene – det gjør det vanskeligere for røren å heve.)
Stek den på rist i 30-40 min. Sjekk om sukkerbrødet er gjennomstekt etter 30 min. med en tynn trepinne. Avkjøl kaken i formen.
Fyll bunnen av fire porsjonsglass (evt. en stor serveringsbolle) med sukkerbrød og dynk med 2-3 ss gløggblanding. Legg på et lag appelsinkrem.
Skrell appelsinene, fjern skinnet på båtene og skjær dem i terninger. Legg et lag med appelsinterninger oppå appelsinkremen og topp med sjokoladekrem. Gjenta prosessen to ganger, men avslutt med appelsinkremen. Dekk til dessertene og sett dem kaldt i et par timer til smakene har satt seg.
Server dem toppet med revet appelsinskall og siktet kanel.
-
Riv skallet og press saften av appelsinen. Bland gløggen med vann og appelsinsaft og sett til side. Visp kremfløten med sukker og revet appelsinskall.
-
Kok opp kremfløten. Smelt kokesjokoladen i en annen kjele over vannbad (ikke over 50 grader). Bland inn fløten til en jevn røre og avkjøl.