-
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Dekk bunnen av en 24 cm stor springform med bakepapir (ikke smør kantene). Hell røren i formen og stek på rist i 30-40 minutter. Sjekk med en tynn trepinne etter 30 minutter om kaken er gjennomstekt. Avkjøl sukkerbrødet i formen.
-
Riv skallet og press saften av appelsinen. Bland gløggen med vann og appelsinsaft. Sett til side.
-
Visp kremfløten sammen med sukker og revet appelsinskall til en luftig krem.
-
Kok opp kremfløten. Smelt kokesjokoladen i en kjele over vannbad (ikke over 50 grader). Rør forsiktig inn den varme fløten til en jevn blanding. Avkjøl.
-
Skjær sukkerbrødet i biter og legg et lag i bunnen av fire prosjonsglass (eller en stor serveringsbolle). Dynk sukkerbrødet med 2-3 ss gløggblanding. Legg på et lag appelsinkrem. Skrell appelsinene, fjern skinnet på båtene og skjær dem i terninger. Legg appelsinterninger oppå apelsinkremen. Topp med sjokoladekrem. Gjentå lagene to ganger, men avslutt med appelsinkrem på toppen. Dekk til og sett dessertene kaldt i minst 2 timer slik at smakene setter seg.
-
Topp med revet appelsinskall og et lett dryss siktet kanel før servering.