Hjemmelaget bacalao

Hjemmelaget bacalao

Visste du at denne portugisiske fiskegryten ikke sees på som "autentisk" hvis ikke den er laget med klippfisk fra Norge?

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Vann ut klippfisken som beskrevet på pakken, eller benytt ferdig utvannet klippfisk. Bruker du hele fileter, deles disse i store biter før tilberedning.
  2. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk og chili.
  3. Skjær et kryss i toppen av tomatene, og legg en og en i kokende vann i ett minutt. Ta av skinnet og skjær tomatene i skiver.
  4. Skjær paprika i ringer. Fres tomatpureen litt i olje, ha i hvitløk og chili og stek alt sammen. Rør inn vann.
  5. Legg potet, fisk, tomat, paprika og løk lagvis i en kjele. Hell over tomatpuréblandingen. La småkoke i ca. 1 time. Rist på gryten hvert 15. minutt.