Hjemmelaget bacalao

Visste du at denne portugisiske fiskegryten ikke sees på som "autentisk" hvis ikke den er laget med klippfisk fra Norge?

60+ min
Middels
Hjemmelaget bacalao

Slik gjør du

    1. 1
      Vann ut klippfisken som beskrevet på pakken, eller benytt ferdig utvannet klippfisk. Bruker du hele fileter, deles disse i store biter før tilberedning.
    2. 2
      Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk og chili.
    3. 3
      Skjær et kryss i toppen av tomatene, og legg en og en i kokende vann i ett minutt. Ta av skinnet og skjær tomatene i skiver.
    4. 4
      Skjær paprika i ringer. Fres tomatpureen litt i olje, ha i hvitløk og chili og stek alt sammen.
      Rør inn vann.
    5. 5
      Legg potet, fisk, tomat, paprika og løk lagvis i en kjele. Hell over tomatpuréblandingen. La småkoke i ca. 1 time. Rist på gryten hvert 15. minutt.