Ovnsbakt steinbit med tomat og oliven

Ovnsbakt steinbit med tomat og oliven

Dette er en kjapp og enkel rett med få ingredienser.

20 min
Middels

Slik gjør du

Dette trenger du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av fisken og krydre den med en god klype salt og pepper.
  2. Hell 1 ss olje i bunnen av en liten ildfast form og legg fisken i. Har du kun en stor form kan du legge fisken i aluminiumsfolie og brette opp kantene, men ikke lukk pakken.
  3. Gi olivenene et slag med den flate siden av knivbladet og legg dem i sammen med timianstilkene.
  4. Hell tomatene og 1 ss olje over fisken.
  5. Legg brød, hvitløk, 1 ts olje og en klype salt i en liten foodprosessor og kjør det sammen til du har fine smuler.
  6. Topp fisken med smulene og bak den i ovnen til den har en gyllen skorpe og er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
  7. Vask potetene, skjær dem i terninger og kok dem til de er møre. Legg i smør, melk og sennep og mos potetstappen til den er myk og jevn i konsistensen. Smak til med salt og pepper og server toppet med fisken.