Ovnsbakt steinbit med tomat og oliven
Dette er en kjapp og enkel rett med få ingredienser.
20 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av fisken og krydre den med en god klype salt og pepper.
- Hell 1 ss olje i bunnen av en liten ildfast form og legg fisken i. Har du kun en stor form kan du legge fisken i aluminiumsfolie og brette opp kantene, men ikke lukk pakken.
- Gi olivenene et slag med den flate siden av knivbladet og legg dem i sammen med timianstilkene.
- Hell tomatene og 1 ss olje over fisken.
- Legg brød, hvitløk, 1 ts olje og en klype salt i en liten foodprosessor og kjør det sammen til du har fine smuler.
- Topp fisken med smulene og bak den i ovnen til den har en gyllen skorpe og er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
- Vask potetene, skjær dem i terninger og kok dem til de er møre. Legg i smør, melk og sennep og mos potetstappen til den er myk og jevn i konsistensen. Smak til med salt og pepper og server toppet med fisken.