Torsk med chorizosmør, salat og quinoa

Denne litt spicy varianten er en smaksbombe av en torskerett.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 800 g torskefilet fra Lerøy
  • 200 g chorizo
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,3 stk chili
  • 3 ss flytende margarin
  • 1 pose salatmiks

Slik gjør du

  1. Tilbered quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Strø et lett dryss salt over torsken cirka 10 minutter før den skal trekkes.
  3. Kok opp en stor kjele med vann og ha i torsken når vannet begynner å koke.
  4. Skru så ned til lav varme, og la fisken trekke i 10 til 12 minutter. For ekstra god smak, ha i et par laurbærblad og litt sitronsaft i trekkevannet sammen med torsken.
  5. Kutt chorizo i mindre biter.
  6. Finhakk hvitløk og chili. Stek hvitløk, chili og chorizo i stekepanne på svak varme i olje, smør eller margarin.
  7. Server nytrukket torsk med quinoa, choritzoblanding og en god håndfull salatmiks.