-
Skrell potene om du ønsker det. Kok opp en kjele med vann, ha i mandelpoteter og la småkoke i 7 til 10 minutter. Trekk kjelen til side, og la stå et par minutter til. Husk at mandelpoteter lett går i oppløsning, så følg godt med. Hell av vannet. Sett gryten tilbake på platen et øyeblikk, slik at den siste vannskvetten fordamper.
-
Kok opp rikelig med vann. Når vannet koker, har du i eggene. Kok i cirka 12 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og del de avkjølte eggene en gang på langs og en gang på tvers i eggdeler, slik at du får små terninger.
-
Smelt smøret i en kjele. Hell smeltet smør over eggebitene, og strø over salt, pepper og hakket persille.
-
Strø et lett dryss salt over torsken cirka 10 minutter før den skal trekkes. Kok opp en stor kjele med vann og ha i torsken når vannet begynner å koke. Skru så ned til lav varme, og la fisken trekke i 10 til 12 minutter. For ekstra god smak, ha i et par laurbærblad og litt sitronsaft i trekkevannet sammen med torsken.
-
Kutt gulrøtter, purreløk og sellerirot i tynne skiver. Bland de kuttede grønnsakene sammen.
-
Server fisk, poteter og råkostsalaten på en tallerken, med eggesmøret på toppen.