Torsk med eggesmør, poteter og råkostsalat

Denne torskemiddagen med fyldig eggesmør og frisk råkostsalat er en skikkelig digg klassiker.

Ingredienser

  • 800 g torskefilet fra Lerøy
  • 16 stk mandelpoteter

Eggesmør

  • 3 stk egg, hardkokte
  • 12 ss flytende margarin
  • 1 klype salt og pepper
  • 1 bunt persille, hakket

Råkostsalat

  • 4 stk gulrøtter
  • 0,5 stk sellerirot
  • 1 stk purreløk

Slik gjør du

  1. Skrell potene om du ønsker det. Kok opp en kjele med vann, ha i mandelpoteter og la småkoke i 7 til 10 minutter. Trekk kjelen til side, og la stå et par minutter til. Husk at mandelpoteter lett går i oppløsning, så følg godt med. Hell av vannet. Sett gryten tilbake på platen et øyeblikk, slik at den siste vannskvetten fordamper.
  2. Kok opp rikelig med vann. Når vannet koker, har du i eggene. Kok i cirka 12 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og del de avkjølte eggene en gang på langs og en gang på tvers i eggdeler, slik at du får små terninger.
  3. Smelt smøret i en kjele. Hell smeltet smør over eggebitene, og strø over salt, pepper og hakket persille.
  4. Strø et lett dryss salt over torsken cirka 10 minutter før den skal trekkes. Kok opp en stor kjele med vann og ha i torsken når vannet begynner å koke. Skru så ned til lav varme, og la fisken trekke i 10 til 12 minutter. For ekstra god smak, ha i et par laurbærblad og litt sitronsaft i trekkevannet sammen med torsken.
  5. Kutt gulrøtter, purreløk og sellerirot i tynne skiver. Bland de kuttede grønnsakene sammen.
  6. Server fisk, poteter og råkostsalaten på en tallerken, med eggesmøret på toppen.