Torsk med selleri- og potetpure, asparges og rødvinssaus

Skal du servere torsk til gjestene kan du trygt lage denne retten, den er nemlig veldig enkel å like.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g torskefilet fra Lerøy
  • 1 pose Toro rødvinssaus
  • 1 bunt asparges
  • 1 klype salt og pepper

Selleri- og potetpure

  • 8 stk store poteter
  • 0,5 stk sellerirot
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl lettmelk
  • 8 ss flytende margarin
  • 1 klype salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og selleriroten, og kutt dem i mindre terninger. Kok opp godt med vann, og tilsett potene og selleriroten. Kok dem møre. Sil av vannet. Tilsett finhakket hvitløk, og mos poteten med potetstapper eller stavmikser.
  2. Tilsett melk og flytende margarin. Juster melkemengden etter hva slags konsistens du ønsker på pureen. Smak til med salt og litt kvernet pepper.
  3. Strø et lett dryss salt over torsken cirka 10 minutter før den skal trekkes.
  4. Kok opp en stor kjele med vann og ha i torsken når vannet begynner å koke. Skru så ned til lav varme, og la fisken trekke i 10 til 12 minutter. For ekstra god smak, ha i et par laurbærblad og litt sitronsaft i trekkevannet sammen med torsken.
  5. Tilbered sausen som anvist på posen.
  6. Kutt eller knekk av den trevlete delen av aspargesen cirka 2 til 3 cm opp fra bunnen. Kok opp en kjele med vann, når det koker har du i aspargesen. Så skal de fosskoke i 4 til 5 minutter. Avkjøl i rennende vann og stek dem raskt i pannen med litt kvernet pepper og et forsiktig dryss salt.
  7. Anrett alt pån tallerken rykende varmt. Topp med friske urter om du har.