Skalldyrgryte med klippfisk

Dette er oppskriften på en brasiliansk fiskegryte som heter Moqueca baiana. Kjenner du til paella kan denne minne litt om den spanske retten.

Ingredienser

  • 600 g utvannet klippfisk
  • 2 stk Lime, kun saften
  • 1 stor Purre
  • 5 stk Tomater
  • 2 stk Røde paprika
  • 2 stk Grønne paprika
  • 5 fedd Hvitløk, skrelte
  • 0,5 dl God olivenolje
  • 1 boks Lett kokosmelk
  • 1 boks Hakkede tomater
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær klippfisk i like store biter, legg de i en skål og skvis over limesaft.
  2. Rens purre og skjær den i skiver. Vask godt i en sil eller dørslag om nødvendig. Skjær deretter tomatene og paprikaene i skiver. Hakk hvitløkfeddene helt fint med en kniv, eller knus de med en hvitløkspresse.
  3. Varm opp olivenolje i en stor og vid gryte. Legg paprikaen i bunnen, deretter fisken sammen med limesaften. Tilsett deretter hvitløk, purre og tomater. Hell over kokosmelken og boksen med de hakkede tomatene.
  4. Dekk gryten med et lokk og gi den et oppkok. Fjern deretter lokket og la det småputre i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper.