Laks i fløtesaus med spinat og saltbakte poteter
En laksemiddag er det perfekte avbrekket blant alle julens kjøttmiddager.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Laks med spinat i fløtesaus
- Råstek laksen raskt på pannen i litt olivenolje. Den skal kun få en stekeskorpe. Legg til side.
- Stek hvitløk sammen med babyspinat.
- Stek til spinaten har falt litt sammen og tilsett fløten. Tisett noen dråper sitron (da tykner også sausen) og smak til med salt og pepper.
- Småkok i ca. 2 minutter. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen over fløte- og spinatblandingen.
Saltbakte poteter
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Ha salt i bunnen på en ildfast form. Vask potetene og legg dem i saltet. Strø litt salt over.
- Stek potetene midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, til de er møre.