Ingredienser
Olivenbakt laks
-
640
g
fersk laks
fire biter
-
1
dl
oliven
hakket
-
2
ss
kapers
-
1
neve
persille
hakket
-
2
sjalottløk
-
1
lime
saft og skall
-
3
ss
olivenolje
-
kvernet sort pepper
Rosenkålrisotto
-
2
sjalottløk
finhakket
-
500
g
rosenkål
delt i båter
-
4
dl
risottoris
-
3
ss
olivenolje
-
2
dl
parmesan
revet
-
3
dl
eplejuice
frisk og syrlig
-
8,5
dl
vann
-
persille
til pynt
-
olivenolje
-
salt
-
sort pepper
Slik gjør du
-
Fres sjalottløk i olivenolje til den er myk og tilsett risen. Varm opp til riskornene er gjennomsiktige. Hell eplejuice i pannen og la den koke inn. Tilsett rosenkål og etterfyll med varmt vann slik at risen absorberer væsken. La risottoen småkoke i 15 minutter, vend i reven parmesan og hakket persille. Smak til med salt og pepper. Risottoen er best når den ikke er for fast så tilsett gjerne litt mer væske helt på slutten av koketiden.
-
Sett ovnen på 150°. Bland sammen marinaden til laksen og hell den over laksebitene. Kvern sort pepper over bitene. Legg laksen på et bakebrett og stek den i ovnen i 10-15 minutter.
-
Tips! Bruk bakepapir på bakeplaten slik at fisken ikke setter seg fast, eller legg den i en ildfast form.