Ovnsbakt laks med oliven- og fennikelrisotto

Risotto er en tradisjonell italiensk rett. Her servert sammen med ovnsbakt laks. Dette blir en smaksfull middagsopplevelse.

Ingredienser

  • 4 biter Laks a 125g

Marinade

  • 1 dl Oliven grønne, hakket
  • 2 ss Kapers
  • 1 bunt Persille, hakket
  • 1 Lime, saft og revet skall
  • 3 ss Olivenolje
  • Pepper

Risotto

  • 3 ss Olivenolje
  • 2 Sjalottløk, finhakket
  • 4 dl Risotto aborio
  • 3 dl Tørr hvitvin
  • 1 Fennikel, delt i mindre biter
  • 8 dl Vann
  • 2 dl Parmesan
  • Persille til pynt
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader. Bland sammen marinade til laksen og smør den på laksebitene, smak til med kvernet sort pepper. Legg laksen i en ovnsform og stek den i ca 10-15 minutter i ovnen.
  2. Risotto Fres sjalottløk i olivenolje til den er myk, tilsett ris og stek den litt til kornene blir gjennomsiktige. Hell over vin og la den koke inn. Tilsett fennikel og fyll på med varmt vann etter hvert som det koker inn, slik at risen absorberer væsken. La det småkoke i 15 minutter, vend så inn parmesan og hakket persille, og smaksett med salt og pepper. Jeg liker det når risottoen er løs og luftig, så tilsett eventuelt litt mer væske mot slutten av kokingen. Server risottoen med en gang med olivenbakt laks.