Sashimisalat med linser og avokado

En frisk og lett sashimisalat med laks, linser og avokado – perfekt som forrett eller lett middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 pk røde linser
  • 1 stk avocado
  • 0,5 stk purre
  • 2 stk lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hode isbergsalat
  • lakseloins til 4 pers (600-800g)
  • pepper
  • fersk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Vask hendene godt før du håndterer rå fisk. Bruk en ren kniv og en skjærefjøl av plast. Skjær fisk i tynne skiver.
  2. Skyll linser i kaldt vann. Ha fisk og linser i en bolle. Del avokado i skiver og purre i tynne strimler, bland godt sammen med fisk og linser.
  3. Press over saft av 2 lime. Ha i soya, olivenolje og pepper. Bland forsiktig.
  4. Del isbergsalat på midten og skyll. Skill bladene forsiktig så du får små "fat" eller skåler. Fyll dem med laks- og linseblanding. Ha frisk koriander på toppen.