Skalldyrpai med laks og krabbe
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Fyll
- 1Bland sammen smør og mel til en kornete masse. Tilsett kesam, vann og salt og kna det sammen til en smidig deig. Hvis den er for klissete tilsetter du litt mel. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter og la den hvile i kjøleskap i 30 min.
- 2Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 min.
- 3Skjær laks i tynne skiver. Skrell løk og kutt den i tynne båter. Finstrimle fennikel og spinat.
- 4Ta ut paiskallet og la det kjølne.
- 5Bland sammen finhakket dill, melk, egg, revet ost, salt og pepper. Fordel laks, krabbe og grønnsaker i paiskallet. Hell til slutt over eggeblandingen.
- 6Stek paien midt i ovnen i ca. 35 min eller til eggeblandingen har blitt stiv og fått farge.
- 7Server med frisk dill, sitronbåter og en blandet salat ved siden av.
- 1