Skinnstekt laks med blomkål, eple og karri- og honningmarinade

Smakfull laks med deilig tilbehør

20-40 min
Middels
Skinnstekt laks med blomkål, eple og karri- og honningmarinade

Slik gjør du

  1. Laks

    1. 1
      Sett ovnen på 200 grader. Skjær blomkålen
      i store buketter. Legg blomkålbukettene i en
      ovnsfast form, drypp over litt olivenolje og strø
      på salt og pepper. Sett formen i ovnen i ca. 10
      minutter. Halver eplene og ta ut kjernehuset. Del
      i fire, store båter.
    2. 2
      Lukk opp ovnen og fordel eplene i formen
      sammen med blomkålen. Rør hurtig rundt. Lukk
      ovnen og stek ytterligere 7 minutter.
    3. 3
      Stek laksen med skinnsiden ned i litt
      olje, i ca. 4-5 minutter. Snu den og
      stek i ca. 5 minutter til.
  2. Vinaigrettedressing

    1. 1
      Bland alle ingrediensene til
      vinaigrette-dressingen.
    2. 2
      Ta ut blomkålen, legg laksen over og
      drypp over karri-vinaigretten.