-
Kok opp vann i vannkoker.
Varm matolje på høy varme i en vid kjele eller wokpanne. Når oljen er varm, ha i risen og rør rundt slik at oljen fordeler seg godt i risen.
-
Ha i en tredjedel av vannet fra vannkokeren, og kok opp. Ha i en tredjedel til og kok opp. Og så har du i siste tredjedel av vannet og koker opp. Skru ned styrken på kokeplaten, og la risen småkoke i 10 minutter. Rør av og til.
-
Mens risen koker skjærer du opp laksen i passe store stykker, og steker den ved siden av i en stekepanne. Når risen har kokt i 10 minutter har du ertene i risen og rører rundt. La det koke i 5 minutter til. Risen skal være lett å tygge, men den skal være litt hard også.
Krydre risen med salt og pepper.
Rør rundt, se etter at alt vannet er kokt inn i risen, og ha i 2 spiseskjeer parmesanost. Rør det inn slik at osten smelter.
-
Du kan enten ha et laksestykke og en stor øse risotto på hver tallerken, eller du kan legge laksebitene oppå risottoen og sette hele kjelen på bordet.