Ceviche av laks med lun brokkolisalat
Lag litt ekstra av denne middagen, så har du lunsjen klar til i morgen.
20 min
MiddelsTips!
Salt gjerne laksebitene dagen før de skal spises. Laksen har derimot ikke godt av å ligge i limesaft for lenge, så ikke mariner mer enn
du skal spise.
Slik gjør du
- 1Kutt laksefiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm og dryss et tynt lag sukker og salt over. La fisken ligge i 4-5 minutter før du heller limesaften over. Den vil nå ”koke” laksen.
- 2Skjær brokkolien i små buketter og kok dem i 30-40 sekunder i lettsaltet vann.
- 3Kutt baconet i strimler og stek det sprøtt i en stekepanne.
- 4Bland brokkolien og baconet i en stor bolle sammen med pinjekjernene og avokadoene skåret i terninger. Hell over litt olivenolje og smak til med 1-2 ss sitronsaft, salt og pepper.
- 5Server salaten toppet med fiskebiter, tomatene delt i to og grovhakket koriander.
- 1