Dill- og soyamarinert laks

Enkel fiskerett med smak av umami.

20 min
Middels
Dill- og soyamarinert laks
Tips!

Kikkoman er japansk soyasaus som er naturlig brygget i over 7 måneder. Kikkoman tilfører maten den femte smaken - umami.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok fullkornsrisen som anvist på pakken med 2 ss dill. Sett stekepannen på 3/4 varme.
    2. 2
      Mål opp 6 ss kikkoman og 4 ss dill. Dette blandes og pensles på lakseskivene. La det marineres i 10 min.
    3. 3
      Ha mild olivenolje i stekepanna og brun lakseskivene ca 1,5-2 min på hver side. Ta stekeplaten med lakseskivene av platen, hell restene av marinaden du hadde på den rå laksen over den ferdigstekte laksen, og la lakseskivene hvile i 5 min.
    4. 4
      Tilbered en enkel isbergsalat, piff gjerne salaten opp med flere grønnsaker. Server laksen over fullkornsris, bruk stekesky som saus, pynt med fersk dill og nyt.