Dill- og soyamarinert laks
Enkel fiskerett med smak av umami.
20 min
MiddelsTips!
Kikkoman er japansk soyasaus som er naturlig brygget i over 7 måneder. Kikkoman tilfører maten den femte smaken - umami.
Slik gjør du
- 1Kok fullkornsrisen som anvist på pakken med 2 ss dill. Sett stekepannen på 3/4 varme.
- 2Mål opp 6 ss kikkoman og 4 ss dill. Dette blandes og pensles på lakseskivene. La det marineres i 10 min.
- 3Ha mild olivenolje i stekepanna og brun lakseskivene ca 1,5-2 min på hver side. Ta stekeplaten med lakseskivene av platen, hell restene av marinaden du hadde på den rå laksen over den ferdigstekte laksen, og la lakseskivene hvile i 5 min.
- 4Tilbered en enkel isbergsalat, piff gjerne salaten opp med flere grønnsaker. Server laksen over fullkornsris, bruk stekesky som saus, pynt med fersk dill og nyt.
- 1