-
Kok opp lettsaltet vann og kok fullkornsmakaroni som anvist på pakningen.
-
Skru ovnen på 190 grader varmluft, og smør en stor ildfast form med litt flytende margarin.
-
Del brokkolien i små buketter og kok sammen med pastaen de siste 2 minuttene. Hell av kokevannet og fordel makaroni og brokkoli utover i den ildfaste formen.
-
Tilsett flytende margarin i en kasserolle på middels sterk varme. Rør inn melet.
-
Spe melblandingen med melk i flere omganger. Rør hele tiden slik at sausen er klumpfri før du tilsetter mer melk.
-
Kok opp og la sausen koke forsiktig i 3-4 minutter.
-
Skill eggene og visp eggeplommene inn i sausen sammen med crème fraîche.
-
Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
-
Skjær laksen i cirka 2 cm store terninger og legg på pastaen. Dryss over de frosne ertene.
-
Hell over sausen og bland sammen slik at sausen også kommer nedover i gratengen. Dryss til slutt på et jevnt lag med brødrasp/strøkavring.
-
Stek fiskegratengen på nederste rille i 20-25 minutter, til gratengen er ferdig og toppen har fått litt farge.