Fiskegrateng med laks

Prøv en ny og smakfull vri på den klassiske fiskegratengen. Med laks, grønnsaker og fullkornsmakaroni har du en smakfull middag som er rik på fiber og umettet fett. Laksegratengen kan enkelt varieres ved å bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 150 g fullkornsmakaroni
  • 1 stk brokkoli
  • 3 ss flytende melange
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 2 stk egg
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g frosne erter
  • 0,5 dl brødrasp

Slik gjør du

  1. Kok opp lettsaltet vann og kok fullkornsmakaroni som anvist på pakningen.
  2. Skru ovnen på 190 grader varmluft, og smør en stor ildfast form med litt flytende margarin.
  3. Del brokkolien i små buketter og kok sammen med pastaen de siste 2 minuttene. Hell av kokevannet og fordel makaroni og brokkoli utover i den ildfaste formen.
  4. Tilsett flytende margarin i en kasserolle på middels sterk varme. Rør inn melet.
  5. Spe melblandingen med melk i flere omganger. Rør hele tiden slik at sausen er klumpfri før du tilsetter mer melk.
  6. Kok opp og la sausen koke forsiktig i 3-4 minutter.
  7. Skill eggene og visp eggeplommene inn i sausen sammen med crème fraîche.
  8. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
  9. Skjær laksen i cirka 2 cm store terninger og legg på pastaen. Dryss over de frosne ertene.
  10. Hell over sausen og bland sammen slik at sausen også kommer nedover i gratengen. Dryss til slutt på et jevnt lag med brødrasp/strøkavring.
  11. Stek fiskegratengen på nederste rille i 20-25 minutter, til gratengen er ferdig og toppen har fått litt farge.