Fransk laksegryte med tomater og reker

Lag en fiskegryte full av gode smaker.

Ingredienser

Fransk laksegryte med tomater og reker

  • 500 g Laks
  • 1 stk Gul løk
  • 3 stk Gulrøtter
  • 1 stk Purre
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 ts Salt og pepper
  • 1 ts Tørket oregano
  • 1 ts Tørket timian
  • 1 ts Revet sitronskall
  • 400 g Hakkede tomater
  • 2 ss Tomatpuré
  • 2 dl Lett matfløte
  • 1 dl Vann
  • 1 pk Håndpillede reker
  • 1 neve Reker med skall til pynt
  • 2 stk Vårløk
  • 1 Brød til servering
  • 1 neve Frisk timian

Hvitløksdressing

  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 dl Drømmelett

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i terninger på 3x3 cm.
  2. Finhakk løken. Skrell gulrøttene og purre og skjær dem i skiver. Stek grønnsakene i olje et par minutter på middels til høy varme. Finhakk hvitløken og ha i mot slutten. Dryss over krydderet og sitronskallet.
  3. Hell over tomatene og tomatpureen og la det småkoke til grønnsakene er møre - ca 10 minutter. Hell over fløte og vann, rør om og tilsett fiskebitene. Sett på lokk, skru ned varmen og la fisken trekke i 5-7 minutter.
  4. Lag dressing ved å blande revet hvitløk med Drømmelett
  5. Vend inn rekene i gryten og la dem trekke ett minutt. Topp gryten med noen hele reker med skall, finhakket vårløk og timian. Server med ferskt brød.