Grønn ertesuppe med stekte laksebiter

Grønn ertesuppe med stekte laksebiter

Denne ertesuppen blir garantert en suksess.

Ingredienser

Grønn ertesuppe med stekte laksebiter

  • 500 g Laksefilet
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 l Vann
  • 2 pk Frosne erter
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,5 beger Lett Creme Fraiche
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Skjær laksefiletene i terninger og stek dem i stekepannen i ca. 3-4 min. Sett til side. Ha olivenolje i en stor kjele, hell over ertene og rør rundt. Hell i 2 dl av vannet og la ertene koke i ca 1 min. Mos dem til en fin puré med en stavmikser. Tilsett resten av vannet og buljongterningene. Riv over hvitløken med et rivjern, pepre og salte og la det koke videre i 3-4 min. Hell suppen i serveringsskåler og topp med laksebitene. Server med cremé fraiche og brød til.