Rød fisk med sennep, bakt brokkoli og appelsinris
Denne laksemiddagen vil hele familien like.
20 min
MiddelsTips!
Har du blomkål eller andre grønnsaker til overs? Bruk gjerne opp disse. Forslag til andre grønnsaker er blomkål, squash og gulrøtter.
Slik gjør du
Bakt brokkoli
- 1Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og romtemperer fisken.
- 2Skjær brokkolien i buketter og bak dem i 20-25 minutter til den har fått en gyllen farge. La avkjøle før du strør over en klype salt og vender inn i crème fraîche rett før servering.
- 3Kok risen etter anvisning på pakken. Vask og tørk appelsinen og sitronen godt og riv skallet fint. Klem fruktsaften over risen når den er klar, vend det sammen og topp med skallet.
- 4Rist pepperkorn i en tørr stekepanne til de lukter aromatisk og knus dem i en pepperkvern eller morter. Legg til side.
- 5Salte fisken lett og bak den i 5-6 minutter på 180 grader, når du har tatt ut brokkolien og den kjøler seg ned. La fisken hvile godt når den er klar. Fjern skinnet om den har det og smør den andre siden inn med sennep, hakket oregano og fersk ristet pepper.
- 6Server fisken i tortillalefsene sammen med ris og brokkoli.
- 1