Fisk med syltet rødløk og nudelsalat

Prøv denne oppskriften med laks eller ørret.

20-40 min
Middels
Fisk med syltet rødløk og nudelsalat

Slik gjør du

  1. Syltet rødløk

    1. 1
      Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og laurbærblad og legg i løken. La den hvile i minst 15 minutter så den er romtemperert før servering.
  2. Nudelsalat

    1. 1
      Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem i iskaldt vann i et dørslag.
    2. 2
      Skjær gulrøtter, paprika og hjertesalat i tynne strimler. Snitt vårløken fint og skjær ananasen i små terninger. Finhakk chili og hvitløk, grovhakk nøttene og hell over soyasaus og limesaft.
    3. 3
      Vend alt godt sammen og topp med koriander rett før servering.
  3. Ovnsbakt laks eller ørret

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Romtempererer fisken.
    2. 2
      Klem over limesaft, dryss på en god klype salt og riv ingefæren over.
    3. 3
      Bak fisken i 5-6 minutter og la den hvile like lenge før servering. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de er gylne og strø over fisken.