-
Del opp blomkålen i grove buketter og kjør gradvis i en foodprosessor/stavmikser eller riv på et rivjern til du har biter som ligner ris. Legg til side.
-
Løs opp hønsebuljongen i kokt vann.
-
Varm opp oljen og 2 ss smør i en stor panne på middels varme. Legg i hakket hvitløk, selleri, løk og blomkålris og stek til sellerien og løken er myk, men uten farge.
-
Tilsett vin og la den koke inn før du heller i en øse med buljong. La den koke bort før du tilsetter en ny. Fortsett til blomkålrisen er mør.
-
Fjern pannen fra varmen og bland inn revet grana padano og hakket persille. Smak til med salt og pepper.
-
Mens risottoen tilberedes steker du laksen i 1 ss olje, noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.
-
Server risotto toppet med et stykke laks på hver tallerken. Pynt med ekstra persille.