Laks med grillet salat

Dette er en enkel og god middagsrett der grillet laks og salat kombineres med avokado, eggeplomme og parmesan.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk hjertesalat
  • 4 stk 125 g laksefilet
  • 200 g parmesan
  • 1 stk sitron
  • 1 neve koriander
  • 2 stk avokado
  • 4 stk egg
  • salt og pepper
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Salte og pepre laksefiletene, og hell over noen dråper olivenolje.
  2. Del salathodene i to, og hell noen dråper olivenolje over salatbladene. Del avokadoene i to og fjern stenene. Skill eggeplommer fra hvitene og riv parmesanen.
  3. Grill laksen og salaten over høy varme. Bruk gjerne en grillrist.
  4. Anrett salaten og laksen på et fat. Legg avokado-halvdeler oppå salaten og topp disse med hver sin eggeplomme i gropen hvor avokadosteinen lå.
  5. Dryss over revet parmesan, hakket koriander og skvis over saften fra sitronen. Server!