Laks med grønnkål- og valmuefrøsalat

Prøv denne supersunne og supergode laksemiddagen.

Ingredienser

Laks med grønnkål- og valmuefrøsalat

  • 500 g laks naturell
  • 1,5 dl gresskarkjerner
  • 4 ss olivenolje
  • flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 1 pose grønnkål (evt. en pose babyspinat)
  • 0,5 stk fennikel
  • 1 stk eple
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 2 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Legg dem til side.
  2. Øk varmen til middels høy og hell i 1 ss olje i pannen. Tørk av laksen, krydre den med en klype salt og pepper og stek den til den så vidt er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Fjern stilkene på grønnkålen og skjær bladene i mindre biter. Legg dem i en salatbolle, hell over 1 ss olje og en klype salt og masser den til bladene er myke.
  4. Skjær fennikelen i så tynne skiver du klarer. Skjær eplet i to, fjern kjernen og skjær det i tynne skiver, så i fyrstikkstaver. Legg fennikelen og eplet i bollen sammen med grønnkålen og gresskarkjernene.
  5. Rør ut sukkeret i eddiken i en skål, bland i yoghurt, 2 ss olje, valmuefrø og en klype salt og pepper. Vend dressingen godt inn i salaten. Server sammen med laksen.