Ingredienser
Laks med hjemmelaget pommes frites
-
2
stk
100 gram laks naturell, Billig middag for en
-
2-3 stk Amandine-poteter
-
nøytral olje til fritering, for eksempel solsikkeolje
-
flaksalt
-
nykvernet pepper
-
100
g
sjampinjong
-
0,5
stk
rødløk
-
1
stk
spisspaprika
-
1
ss
soyasaus
-
1
ss
frisk dill
Slik gjør du
-
Skjær potetene i skiver, deretter i tynne staver. Varm opp oljen i en dyp kjele, til den er så varm at det bruser når du stikker en tresleiv eller en spisepinne nedi.
-
Friter potetene til de er gylne, sprø og gjennomstekt. La dem renne av seg på et dobbelt tørkepapir og krydre dem med salt og pepper.
-
Skjær sjampinjong, rødløk og paprika i skiver og stek dem i 1 ts olje og soyasaus til de er myke. Stek fisken etter anvisning på pakken og server den toppet med finhakket dill, sammen med chipsen.