Laksefilet med blomkålris og urtedressing

Det trenger ikke ta lang tid å lage fisk til middag.

20-40 min
Middels
Laksefilet med blomkålris og urtedressing

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Riv blomkålen på et rivjern, eller kjør den i mindre buketter i en foodprosessor eller stavmikser, til du har biter som ligner riskorn. Bland inn pinjekjerner, 1 ss olivenolje, 1⁄2 ts nykvernet pepper og en klype salt. Bak i ca. 15 minutter til blomkålrisen er myk og gjennomstekt, men uten farge. Vend inn 1 ts revet sitronskall i blomkålen og legg på tallerkenen.
    3. 3
      Bland yoghurt, 1 ss sitronsaft, 1 ss oliven- olje og urter i en foodprosessor og kjør sammen. Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Stek fisken i olje og server den oppå blomkålrisen, toppet med urteyoghurt og litt ekstra sitronsaft.