Ovnsbakt fisk med urtemarinade, ovnsbakte søtpoteter og brokkoli

Dette er en fargerik og fristende middagsrett.

20-40 min
Middels
Ovnsbakt fisk med urtemarinade, ovnsbakte søtpoteter og brokkoli

Slik gjør du

  1. Ovnsbakt laks/ørret med urtemarinade

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av fisken med litt kjøkkenpapir. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
    2. 2
      Vask sitronen godt før du river skallet fint, skrell kun det gule. Selve frukten sparer du til servering. Bland skallet, sesamfrøene, krydderet og oljen i en skål og pensle det jevnt over fisken. Spar restene til servering.
    3. 3
      Legg fisken til side så den blir romtemperert. Fisken skal bakes i 10 minutter i ovnen.
      Server sammen med ruccula, finhakket persille, pinjekjerner og resten av marinaden.
  2. Ovnsbakte søtpoteter og brokkoli

    1. 1
      Skrubb eller skrell søtpotetene og skjær dem i smale båter.
    2. 2
      Del brokkolien i grove buketter. Vend grønnsakene inn i 2 ss olje og strø over en klype salt.
    3. 3
      Spre søtpotetene utover et stekebrett og bak dem i ca. 15 minutter før du legger i brokkolien og baker i 15 minutter til.