Ingredienser
-
400
g
Røkt laks i skiver
-
4
porsjoner
Fullkornsris
-
2
Avokadoer
-
250
g
Grønne druer
-
0,5
ts
Sambal oelek
-
1
stk
Lime, saften
-
2
ss
Olivenolje
-
1
potte
Koriander
-
Salt og nykvernet pepper
-
2-3 ts sesamfrø
Slik gjør du
-
Kok risen etter anvisning på pakken.
Del avokadoene i to, fjern stenene, grav ut fruktkjøttet med en skje og skjær det i tynne skiver.
Del druene i to og bland de med sambal oelek, lime og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Grovhakk korianderbladene og vend de inn i druesalaten.
Rist sesamfrøene i en varm og tørr panne.
Anrett risen i skåler og dander avokadoen pent oppå. Fortsett med druesalat og gravet laks. Avslutt med å strø over de ristede sesamfrøene.