-
Start med å dele potetene i 0,5 cm tykke skiver. Skjær løken i tynne skiver.
-
Varm opp en stekepanne med olivenolje. Stek potetene og løken på middels varme i 10–15 minutter, til de er møre. Krydre med salt underveis. Ta pannen av varmen og la blandingen avkjøles.
-
Visp eggene lett sammen i en stor bolle. Vend inn de avkjølte potetene og løken.
-
Varm opp stekepannen igjen og hell i blandingen. Stek på middels høy varme til røren setter seg langs kanten, men fortsatt er litt løs i midten. Dekk pannen med et flatt lokk eller en stor tallerken og vend tortillaen opp ned. La den gli tilbake i pannen med den stekte siden opp. Stek videre i et par minutter, til den er gyllen og sprø.
-
Skjær tortillaen i passende biter og legg på tallerkener. Server med varmrøkt laks. Pynt med grovhakket dill og sitronskiver.