Potettortilla med varmrøkt laks og dill

Denne potettortillaen passer perfekt som en smårett eller lunsj, servert med varmrøkt laks og dill.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 300 g varmrøkt laks
  • 700 g skrelte kokefaste poteter
  • 1 stk løk
  • 1 dl olivenolje
  • 7 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 potter dill
  • sitronskiver

Slik gjør du

  1. Start med å dele potetene i 0,5 cm tykke skiver. Skjær løken i tynne skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med olivenolje. Stek potetene og løken på middels varme i 10–15 minutter, til de er møre. Krydre med salt underveis. Ta pannen av varmen og la blandingen avkjøles.
  3. Visp eggene lett sammen i en stor bolle. Vend inn de avkjølte potetene og løken.
  4. Varm opp stekepannen igjen og hell i blandingen. Stek på middels høy varme til røren setter seg langs kanten, men fortsatt er litt løs i midten. Dekk pannen med et flatt lokk eller en stor tallerken og vend tortillaen opp ned. La den gli tilbake i pannen med den stekte siden opp. Stek videre i et par minutter, til den er gyllen og sprø.
  5. Skjær tortillaen i passende biter og legg på tallerkener. Server med varmrøkt laks. Pynt med grovhakket dill og sitronskiver.