-
Varm opp grillen. Skjær søtpotetene i skiver på ca. 2 cm. Pensle fisken og søtpotetene med litt olje og grill dem til fisken er gjennomstekt og søtpotetene er myke. La fisken hvile mens du skjærer søtpotetene i terninger.
-
Rens aspargesbønnene for stilker og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt. Legg dem i en salatbolle sammen med søtpotetterningene.
-
Riv opp laksen i grove biter og legg i. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl.
-
Grønnkålpesto:
Legg grønnkål, mandler, hvitløk, finrevet sitronskall av hele sitronen og saften av halve i en foodprosessor. Tilsett vann, salt og ca. 1 dl olje og kjør det sammen til en jevn masse. Ønsker du en tynnere pesto tilsetter du mer olje, men den vil ”smelte” litt utover.
-
Hell pestoen over salaten og vend alt forsiktig sammen med fingrene. Topp med gresskarkjernene og server.