Salat med laks, søtpotet og grønnkålpesto
Lett og god middag med fisk, søtpotet og grønnkålpesto.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Varm opp grillen. Skjær søtpotetene i skiver på ca. 2 cm. Pensle fisken og søtpotetene med litt olje og grill dem til fisken er gjennomstekt og søtpotetene er myke. La fisken hvile mens du skjærer søtpotetene i terninger.
- 2Rens aspargesbønnene for stilker og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt. Legg dem i en salatbolle sammen med søtpotetterningene.
- 3Riv opp laksen i grove biter og legg i. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl.
- 4Grønnkålpesto:
Legg grønnkål, mandler, hvitløk, finrevet sitronskall av hele sitronen og saften av halve i en foodprosessor. Tilsett vann, salt og ca. 1 dl olje og kjør det sammen til en jevn masse. Ønsker du en tynnere pesto tilsetter du mer olje, men den vil ”smelte” litt utover. - 5Hell pestoen over salaten og vend alt forsiktig sammen med fingrene. Topp med gresskarkjernene og server.
- 1