Salat med laks, søtpotet og grønnkålpesto

Lett og god middag med fisk, søtpotet og grønnkålpesto.

20-40 min
Middels
Salat med laks, søtpotet og grønnkålpesto

Slik gjør du

    1. 1
      Varm opp grillen. Skjær søtpotetene i skiver på ca. 2 cm. Pensle fisken og søtpotetene med litt olje og grill dem til fisken er gjennomstekt og søtpotetene er myke. La fisken hvile mens du skjærer søtpotetene i terninger.
    2. 2
      Rens aspargesbønnene for stilker og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt. Legg dem i en salatbolle sammen med søtpotetterningene.
    3. 3
      Riv opp laksen i grove biter og legg i. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl.
    4. 4
      Grønnkålpesto:
      Legg grønnkål, mandler, hvitløk, finrevet sitronskall av hele sitronen og saften av halve i en foodprosessor. Tilsett vann, salt og ca. 1 dl olje og kjør det sammen til en jevn masse. Ønsker du en tynnere pesto tilsetter du mer olje, men den vil ”smelte” litt utover.
    5. 5
      Hell pestoen over salaten og vend alt forsiktig sammen med fingrene. Topp med gresskarkjernene og server.