Stekt laks med gremolata, karamelliserte gulrøtter og rødbeter

En gremolata er en slags grønn pesto du enkelt lager selv. Har du ikke prøvd det før er denne oppskriften noe for deg.

Ingredienser

Stekt laks med pesto, karamelliserte gulrøtter og rødbeter

  • 4 stk laksefileter
  • 500 g gulrøtter
  • 400 g rødbeter
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepperkorn

Gremolata

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 neve persille
  • 1 stk sitron, revet skall

Slik gjør du

  1. Start med å forvarme ovnen på 180 grader.
  2. Skrell og skjær gulrøttene i staver. Skrell og del rødbetene i båter. Ha olje og smør i en langpanne og sett i ovnen til det smelter. Vend inn rotgrønnsakene, pepre og salte godt og dekk dem til med aluminiumsfolie. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca 35 minutter eller til de er møre.
  3. Stek fisken etter anvisning på pakka, til den er gyllen og fin.
  4. Lag gremolata ved å finhakke hvitløk og persille og bland det sammen med revet sitronskall. Vend inn gremolataen inn i de ferdige grønnsakene.
  5. Når fisken er klar serverer du den varm, med karamelliserte gulrøtter drysset med ekstra gremolata på toppen. Ha gjerne en frisk salat på siden om du ønsker det.