Laks med urtecouscous og granateple

Kjempegod og rask fiskemiddag.

Ingredienser

Stekt laks med urte-couscous og granateple

  • 4 stk. laksefileter
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl couscous
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 0,5 stk granateple
  • 1 stk lime, skall og saft
  • 1 neve mynteblader
  • 1 neve persille
  • 1 ss sriracha
  • 1 dl lettrømme
  • 0,3 ts salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok couscousen etter anvisning på pakken med en buljongterning i vannet.
  2. Rens granateplet og legg kjernene til side.
  3. Stek laksen i ca. 3 minutter på hver side i olje på middels til høy varme i en stekepanne. La den hvile i noen minutter.
  4. Bland couscousen med granateplekjernene, skallet av 1 lime, saften av 1⁄2 lime, hakket mynte og persille.
  5. Rør sammen sriracha, lettrømme, salt og pepper i en liten skål.
  6. Server laksen med couscousen og dressingen.