Lutefisk med konfiterte cherrytomater og asparges i bacon

Prøv lutefisk med nytt tilbehør.

Over 60 min
Middels
Lutefisk med konfiterte cherrytomater og asparges i bacon
Tips!

Tilbered gjerne tomatene noen dager før, hell dem på et glass og oppbevar dem i kjøleskapet. Romtemperer dem før servering.

Slik gjør du

  1. Lutefisk

    1. 1
      Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss over saltet, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge i saltet i 30–40 min.
    2. 2
      Forvarm ovnen til 200 grader og dekk langpannen med aluminiumsfolie (saltet skal ikke skylles av). Bak fisken på nederste rille i 30–40 min.
    3. 3
      Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig
      å helle på vann.
  2. Konfiterte cherrytomater

    1. 1
      Forvarm ovnen til 190 grader.
    2. 2
      Skjær et lite kryss nederst på hver tomat. Gjør klar en kjele med kokende vann og en bolle med iskaldt vann. Kok tomatene i 20 sekunder og avkjøl dem straks i det kalde vannet. Det letteste er å koke tomatene i en liten sil og deretter bare løfte dem over.
    3. 3
      Når de er avkjølt fjerner du skallet med fingrene. Bruk bollen med det kalde vannet til å skylle fingrene innimellom for å få et bedre grep.
    4. 4
      Legg tomatene utover i en liten ildfast form, i et enkelt lag og tilsett resten av ingrediensene. Tomatene skal være dekket av olje nesten hele veien opp, så tilsett mer ved behov.
    5. 5
      Dekk formen godt med aluminiumsfolie og stek tomatene i 30 minutter. Avkjøl dem og server på toppen av fisken.
  3. Asparges i bacon

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Bøy en og en asparges forsiktig til de brekker, kast den nederste delen av stilken.
    3. 3
      Del baconskivene i to på langs slik at du får 12 biter og snurr dem pent rundt hver sin asparges. Legg dem på et stekebrett og bak dem til baconet har blitt sprøtt og gyllent.