Lutefisk med konfiterte cherrytomater og asparges i bacon
Prøv lutefisk med nytt tilbehør.
Slik gjør du
-
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss over saltet, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge i saltet i 30–40 min.
-
Forvarm ovnen til 200 grader og dekk langpannen med aluminiumsfolie (saltet skal ikke skylles av). Bak fisken på nederste rille i 30–40 min.
-
Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Forvarm ovnen til 190 grader.
-
Skjær et lite kryss nederst på hver tomat. Gjør klar en kjele med kokende vann og en bolle med iskaldt vann. Kok tomatene i 20 sekunder og avkjøl dem straks i det kalde vannet. Det letteste er å koke tomatene i en liten sil og deretter bare løfte dem over.
-
Når de er avkjølt fjerner du skallet med fingrene. Bruk bollen med det kalde vannet til å skylle fingrene innimellom for å få et bedre grep.
-
Legg tomatene utover i en liten ildfast form, i et enkelt lag og tilsett resten av ingrediensene. Tomatene skal være dekket av olje nesten hele veien opp, så tilsett mer ved behov.
-
Dekk formen godt med aluminiumsfolie og stek tomatene i 30 minutter. Avkjøl dem og server på toppen av fisken.
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Bøy en og en asparges forsiktig til de brekker, kast den nederste delen av stilken.
-
Del baconskivene i to på langs slik at du får 12 biter og snurr dem pent rundt hver sin asparges. Legg dem på et stekebrett og bak dem til baconet har blitt sprøtt og gyllent.