Gå til hjemmesiden
  • Oppskrifter
  • Fordeler
  • Ansvar
  • Ledige stillinger
  • Finn butikk

KIWI

  • Om KIWI
  • Presse
  • Kontakt oss
  • Om KIWI
  • Presse
  • Kontakt oss

Følg oss

Last ned app

Gå til hjemmesiden

KIWI Norge AS 3414 Lierstranda Postboks 551 Telefon: 32244000

På denne nettsiden benytter vi informasjonskapsler. Les mer om vår personvernerklæring og informasjonskapsler.
  1. Hjem
  2. Oppskrifter
  3. Fisk og skalldyr
  4. Lutefisk med ovnsbakte poteter, rosenkål og chorizoolje

Lutefisk med ovnsbakte poteter, rosenkål og chorizoolje

Dette er dagen for lutefiskmiddag!

40-60 min
Middels
Lutefisk med ovnsbakte poteter, rosenkål og chorizoolje

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Lutefisk

  2. Sprø, ovnsbakte poteter

  3. Ovnsbakt rosenkål og chorizoolje

  • 1
    Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss over saltet, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge i saltet i 30–40 min.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 grader og dekk langpannen med aluminiumsfolie (saltet skal ikke skylles av). Bak fisken på nederste rille i 30–40 min.
  • 3
    Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann
  • 1
    Forvarm ovnen til 200 grader.
  • 2
    Skrubb potetene og bak dem til de er myke. Bruk bunnen av et glass, og klem forsiktig ned på en og en potet, til de er flatet litt ut.
  • 3
    Hell over oljen, strø over saltet og bak dem videre til de er gylne og sprø.
  • 1
    Forvarm ovnen til 220 grader.
  • 2
    Fjern stygge blader på rosenkålene og gi stilkene et ferskt snitt. Del de store i to på langs.
  • 3
    Skjær chorizoen i strimler, sjalottløken i tynne båter og hvitløken i tynne skiver.
  • 4
    Lag 5-6 sitronskallstrimler med en potetskreller.
  • 5
    Varm opp oljen i en panne på middels varme, legg i chorizoen og stek den til den har fått en gyllen stekeskorpe, ca. 5 minutter.
  • 6
    Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek til de så vidt har fått litt farge. Krydre med paprikapulver og en klype salt, legg i sitronskallet og stek videre til fargen på løken er mer gyllen, ca. 5 minutter. Hell alt over i en bolle.
  • 7
    Legg rosenkålene på et stekebrett, hell over 2 ss av oljen fra chorizoblandingen og vend dem godt inn. Bak dem i ca. 25 minutter, til de har fått fin farge og blitt myke.
  • 8
    Rør inn eddik og honning i chorizoblandingen i bollen, smak til med salt og server den over rosenkålen og fisken.