-
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss over salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge i saltet i 30-40 min. Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Dekk langpannen med aluminiumsfolie (saltet skal ikke skylles av) og bak fisken på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Fuktigheten i ovnen gjør at man helst ikke skal tilberede poteter samtidig, dersom man ønsker at de skal få en sprø stekeskorpe – så tilbered potetene først og hold dem varme.
-
Skyll ertene raskt under rennende vann i et dørslag og la dem tine.
-
Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme, før du skrur opp temperaturen og steker baconet sprøtt. La det renne av seg på et tørkepapir og bryt det opp i grove biter.
-
Finhakk rødløken. Rør sammen crème fraîche, olje, eddik, finrevet hvitløk og salt.
-
Vend sammen erter, løk og dressing og la salaten godgjøre seg frem til servering – til slutt vender du inn bacon og nøtter.
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Skrubb potetene og tørk dem godt. Vend dem inn i oljen og saltet i en stor ildfast form eller langpanne, og stek dem til de har fått en gyllen stekeskorpe og er møre inni (20-50 minutter, avhengig av størrelsen).
-
Rist på formen et par ganger underveis for jevn steking av potetene. Pakk dem inn i et håndkle og hold dem varme under dynen til servering.