Ovnsbakt ørret med søtpotet, sitron og hvitløk

Denne ovnsbakte ørretformen kombinerer søtpotet, hvitløk og sitron for en enkel og smakfull middag.

20-40 min
Middels
Ovnsbakt ørret med søtpotet, sitron og hvitløk

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell søtpotet og skjær den i tynne skiver. Rens løk og skjær den i 1/2 cm tykke skiver. Skjær hvitløken i tynne skiver. Vask sitronen og skjær den i tynne skiver.
    2. 2
      Legg søtpotet, løk, hvitløk og sitron lagvis i en ildfast form. Drypp over olivenolje og strø over kapers. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Stek formen på 220 grader i 20 minutter, til grønnsakene begynner å mykne.
    4. 4
      Ta ut formen og fordel rosmarinen over grønnsakene. Plasser ørretfiletene på toppen av urtene. Stek videre i 10 minutter, til fisken er gjennomstekt.
    5. 5
      Server ørretformen direkte fra ovnen, gjerne med en frisk salat eller et lett tilbehør.