Ingredienser
Ørret med persillemos
-
2
pk
ørretfilet naturell
-
600
gr
Poteter
-
1
stk
Fennikel
-
1
stk
Agurk
-
4
stilker
vårløk
-
1
stk
Sitron (saft av)
-
olje og smør til steking
-
1
potte
Persille
-
1
dl
Melk
-
20
gr
Smør
-
Salt
-
Pepper
Slik gjør du
-
Skrell poteter og skjær dem i mindre biter. Da blir koketiden kortere. Skjær fennikel og agurk tynt. Finhakk vårløk. Bland grønnsakene sammen og press over saften fra 1/2 sitron. Stek ørreten i smør og olje på middels temperatur, ca. 4-5 min på hver side.
-
Miks sammen melk og persille med en stavmikser. Væsken skal bli så grønn som mulig. Når potetene er klare, moser du dem godt sammen med smør og melkeblandningen. Smak til med salt og pepper. Kjør gjerne litt ekstra med stavmikseren så mosen blir myk og ekstra grønn. Server nystekt ørret med persillemos og fennikelsalat.