Sommerfin salat av råmarinert ørretfilèt, sesamfrø og ristet blomkål

Salat full av gode råvarer

Ingredienser

Sommerfin salat

  • 1 pakke Tinas Ørretfilet
  • 0,5 kopp olivenolje
  • 1 stk lime, saft og revet skall
  • 2 ts honning
  • 0,5 stk blomkålhode
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 bunt gressløk
  • 1 pose babyspinat

Slik gjør du

  1. Lag skiver av ørretfilètene og legg dem på en tallerken.
  2. Vinaigrette Bland olivenolje, krydder, saft av lime og honning. Salt og pepre fisken. Hell litt vinaigrette over og la det hele stå i ca. 6-7 minutter.
  3. Riv blomkål grovt på et rivjern, hell litt olje i en stekepanne. Rist blomkål og sesamfrø i pannen til de blir gyllenbrune.
  4. Legg opp spinat på tallerkener eller på et større fat. Kutt gressløken i grove biter og fordel denne over. Legg fisken oppå og hell over resten av vinaigretten. Topp det hele med ristet blomkål og sesamfrø.