Sommersalat

En frisk og lett sommersalat med ørret, ristet blomkål og sesamfrø.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pakke ørretfilet
  • 0,5 kopp olivenolje
  • 1 stk lime, saft og revet skall
  • 2 ts honning
  • 0,5 stk blomkålhode
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 bunt gressløk
  • 1 pose babyspinat

Slik gjør du

  1. Lag skiver av ørretfilètene og legg dem på en tallerken.
  2. Vinaigrette: Bland olivenolje, krydder, saft av lime og honning. Salt og pepre fisken. Hell litt vinaigrette over og la det hele stå i ca. 6-7 minutter.
  3. Riv blomkål grovt på et rivjern, hell litt olje i en stekepanne. Rist blomkål og sesamfrø i pannen til de blir gyllenbrune.
  4. Legg opp spinat på tallerkener eller på et større fat. Kutt gressløken i grove biter og fordel denne over. Legg fisken oppå og hell over resten av vinaigretten. Topp det hele med ristet blomkål og sesamfrø.