Rillette av røkt og ovnsbakt ørret
Et herlig smørbrød med ørret passer like godt til lunsj som middag.
20-40 min
MiddelsTips!
Dersom du ikke ønsker å servere rilletten med en gang, legger du den i et glass med lokk, øser over nok klarnet smør til hele overflaten er dekket, og setter den i kjøleskapet. Da kan den vare i opp til fem dager.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av den ubehandlede fisken og bak den i ovnen i ca. 6 minutter.
- 2Finhakk den røkte ørreten. Riv den bakte ørreten i biter når den er lunken. Legg all fisken i en stor bolle.
- 3Vask sitronen godt og riv skallet fint. Ha det i sammen med 1 ss av saften, crème fraîche og dill. Rør det sammen til en jevn røre og smak til med en god klype salt og pepper.
- 4Pensle brødskivene med olivenolje og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø. Topp dem med ørret-rillette og litt ekstra hakket dill.
- 1