Rillette av røkt og ovnsbakt ørret

Et herlig smørbrød med ørret passer like godt til lunsj som middag.

20-40 min
Middels
Rillette av røkt og ovnsbakt ørret
Tips!

Dersom du ikke ønsker å servere rilletten med en gang, legger du den i et glass med lokk, øser over nok klarnet smør til hele overflaten er dekket, og setter den i kjøleskapet. Da kan den vare i opp til fem dager.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av den ubehandlede fisken og bak den i ovnen i ca. 6 minutter.
    2. 2
      Finhakk den røkte ørreten. Riv den bakte ørreten i biter når den er lunken. Legg all fisken i en stor bolle.
    3. 3
      Vask sitronen godt og riv skallet fint. Ha det i sammen med 1 ss av saften, crème fraîche og dill. Rør det sammen til en jevn røre og smak til med en god klype salt og pepper.
    4. 4
      Pensle brødskivene med olivenolje og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø. Topp dem med ørret-rillette og litt ekstra hakket dill.