Pankonpanert torsk med rødbet, yoghurt og pesto

Dette er en skikkelig god hverdagsmiddag med fisk.

Ingredienser

Ovnsbakt rødbet og pankonpanert torsk med yoghurt og pesto

  • 4 stk Pankopanerte torskefileter
  • 4 stk Kokte rødbeter
  • Ca. 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 2 dl Gresk yoghurt

Pesto

  • 1 potte Basilikum, spar noen blader til servering
  • 40 g Grana Padano
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Ristede pinjekjerne
  • 2 ss Sitronsaft
  • 0,5-1 dl Olivenolje
  • 1 Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Del rødbetene i grove båter, vend dem inn i olje, eddik og salt. Bak dem på et stekebrett sammen med fisken til rødbetene er gjennomvarme og fisken er gyllen og sprø.
  3. I mellomtiden kjører du sammen basilikumblader, finrevet Grana Padano, grovhakket hvitløk, pinjekjerner og sitronsaft i en foodprosessor eller med en stavmikser til alt er jevnt hakket, men ikke en puré. Rør inn oljen med en skje til du har ønsket konsistens på pestoen og smak til med salt og pepper.
  4. Server den pankopanerte fisken og rødbetene sammen med yoghurt, pesto og noen basilikumblader.