Ingredienser
Skrei med poteter og sprøstekt, røkt bacon
-
Ca. 800 g Skreifilet, romtemperert
-
Poteter til fire personer
-
1
dl
Havsalt
-
300
g
Ternet bacon
Grønn ertestuing
-
1
pose
Frosne, grønne erter
-
2
dl
Vann
-
0,25 terning hønse- eller grønnsaksbuljong
-
50
g
Smør
-
0,5
ts
Nykvernet pepper
Slik gjør du
-
Skrubb potetene og kok eller damp dem møre.
-
Kok opp 2 liter vann med 1 dl salt, legg skreien i og la den trekke 5-10 minutter, til fiskekjøttet så vidt begynner å flake seg.
-
Sprøstek baconet. Server fisken med poteter og ertestuing, toppet med bacon og baconfett.
-
Kok opp ertene i vann og buljong. Når de er myke tilsetter du smør og pepper og kjører dem til en puré med en stavmikser. Smak ev. til med mer salt.